Hayalleriniz ve amaçlarınız için zihniniz sizi destekliyor mu?

Couple Dreaming About Future

Hayalleriniz ve amaçlarınız için zihniniz sizi destekliyor mu?

Bugün ya da gelecek için hepimizin hayalleri ve amaçları var… İsteğimiz bu hayalleri ve amaçları gerçekleştirmek. Kimimiz onları gerçekleştirmek için çok çalışıyor, başka pek çok şeyden vazgeçiyoruz. Bazılarımız da nereden başlayacağını bilmiyor, bir işaret bekliyor. Ya da denedik ama başaramayacağımıza karar verip vazgeçtik. Hayalleriniz ve amaçları gerçekleştirme yolunda nerede, nasıl olursanız olun, kendinize sormanız gereken bir soru var: Zihnim beni destekliyor mu?

Zihin Desteği Ne Demek?

Zihnimiz anlayış, kavrayış, algılama yetisinin merkezi. Ve yaşadıklarımızı, öğrendiklerimizi, bunların geçmişle ve kendimizle olan bağlantılarını bilinçli olarak aklımızda saklayan yer. İşi hiç kolay değil. Zihnimiz dağınık ve tembel olabilir. O zaman bize hiç faydası olmaz, hatta bizi engeller. Zihnimizi ferah ve etkin tutmak ise bizim elimizde. Bizi destekleyip desteklememesi onun performansına bağlı.

Zihnimizin Bizi Desteklemesini Nasıl Sağlayarız?

  • Zihnimizi eğitmek vücudumuzu eğitmeye benzer. Zihin için egzersizler yapın. Su doku, bulmaca, kitap okumak, yaratıcı düşünceler üretmek, satranç zihninizi eğitmek için işe yarar.
  • Meditasyon yapmak zihnimizin berraklaşmasını sağlar.
  • Stresini kontrol etmeyi öğrenin, stres zihni yıpratır.
  • İyi ve düzenli uyuyun.
  • Sağlıklı beslenin.
  • Notlar tutun.
  • Doğru nefes alın.
  • Doğada zaman geçirin.
  • Beynimizi en çok yoran şeylerden biri monotonluktur, gününüzü renklendirin.
  • Zihin Haritaları tekniğini öğrenin.

Zihninizi Destekleyecek En Önemli Teknik Zihin Haritaları Tekniği…

Yeni şeyler öğrenmekten yeni fikirler üretmeye, karar almadan problem çözmeye, pek çok konuda Zihin Haritaları yöntemini kullanabilirsiniz. Zihin Haritaları bilgileri kavramak ve fikirler keşfetmek için kullanılan, görsel düşünme aracıdır. Bu teknikle anahtar kelimeler ile resimler kullanılarak konu kurgulanır ve hafızada kalması sağlanır. Tam olarak zihnimizin performansını en üst düzeyde kullanmamızda rol oynayan bir metotlar bütünüdür. Bu metotlar aracılığıyla öğrenmek istediklerimizi daha kolay öğreniriz, farkındalığımız artar; düşünmeden dikkate, problem çözmeden odaklanmaya, analiz etmekten planlamaya pek çok zihinsel becerimizi geliştirebiliriz.

Dünyanın dört bir yanında, milyonlarca kişinin faydalandığı Zihin Haritaları Tekniği hayallerimizi ve amaçlarımızı gerçekleştirmek için zihnimizin bizi desteklemesinde en büyük yardımcımızdır. AyThink Gelişim “Zihin Haritaları” tekniğinin, ülkemizdeki tek, lisanslı eğitmen ekibine sahip merkezdir.

Diğer Bloglarımız:

Bültenimize Üye Olun

Paylaş:

Bize Ulaşın