Matematik eğitiminde bir araç olarak Zihin Haritalandırma
Matematik eğitiminde bir pedagojik araç olarak Zihin Haritalandırmanın uygunluğunu inceleyen ve Astrid Brinkmann tarafından yazılan makale matematik...
Düşünmek öğrencilerin kendi kendine sorular sorması ve bu soruların cevabını aramasıdır. Beyni etkin kullanmayı ve öğrenmeyi sağlayan budur; Öğrencilerin kendi kendilerine sorular sorması. İşin püf noktası insanın düşünme becerilerinin geliştirilmesidir. Düşünme becerilerinin geliştirilmesi de çok küçük yaşlarda olmalıdır.
Öğrencilerin düşünme becerilerinin gelişmesi için önce biz büyükler onların beyinlerini aktif hale getirecek ve düşünmelerini sağlayacak sorular sormayı bilmeliyiz. Birincisi, sorduğunuz sorular basit ve uygun kelimelerden oluşmalıdır. İkincisi, sorulan sorular beyinde farklı düşünme becerilerini aktif hale getirecek çeşitlikte olmalıdır.
Öğrencilerde düşünme becerileri sistematik ve ince ayarlı bir tarzda gerçekleştirilmelidir. Onlar hayatın birçok farklı bölümlerini düşünmek için hazır değildir. Bizim ana hedefimiz, soru sorma konusunda, çocuğunuzda içsel seviyede bir merak, ilgi ve farkındalık oluşturmaktır.
Öğrencilerimize düşünme becerilerini geliştirmeleri için takip edecekleri adımları öğretiyoruz.
“Hayatta en önemli şey soru sormaktır. Soru sormaktan asla vazgeçmeyin.” Albert Einstein